1

Tuulivoimaloiden perustustyöt tehdään ammattitaidolla

Tuulivoimaan liittyvät urakat sijoittuvat tuulipuistoihin, jotka muodostuvat samalla alueella sijaitsevista tuuliturbiineista. JIITEE Työt mahdollistaa osaltaan tuulivoimaloiden rakentamiseen toteuttamalla perustustöihin liittyviä töitä – tuulivoimaloiden rakentaminen vaatii huolella tehdyn pohjatyön.

“Teemme tuulivoimaurakoissa kallioankkuriperustusten poraustyöt, vesimenekkikokeet ja injektoinnit”, kertoo JIITEE Töiden työpäällikkö Lassi Levaste.

Kallioperustustyöt aloitetaan poraamalla suunnitelmien mukaiset reiät kallioon, jonka jälkeen vuorossa on vesimenekkikokeen tekeminen. Vesimenekkikokeessa kallioon pumpataan paineella vettä, jotta nähdään, paljonko kalliossa on rakoja ja halkeamia.

“Aluksi kallioon porataan reikä ja tehdään vesimenekkikoe. Tarvittaessa mahdolliset reiät ja halkeamat injektoidaan sementillä, jonka annetaan kuivua viikon ajan. Sen jälkeen ne porataan uudestaan auki ja tehdään uusi vesimenekkikoe. Tätä toistetaan niin kauan, että saavutetaan riittävä kallion tiiveys”, kertoo JIITEE Töiden työnjohtaja Priit Idavain.

Urakan tilaaja

Suvic Oy

Ensimmäisen urakan aloitus

Kesällä 2021.

Tehtyjä työvaiheita

Kallioankkuriporausten perustustyöt, vesimenekkikokeet ja injektoinnit.

2

Työ tehdään aina laadukkaasti

Levasteen mukaan JIITEE Työt pystyvät toteuttamaan tuulivoimaloiden perustustöihin liittyvät työt nopeallakin aikataululla:

“Olemme joustavia ja pysymme aikatauluissa. Työt tehdään aina laadukkaasti.”

JIITEE Töiden toimitusjohtaja Janne Juntusen mukaan yrityksen laaja kalusto takaa kustannustehokkaan työskentelyn.

“Tuulipuistoissa työskennellessä omien koneiden merkitys on korostunut, sillä olemme pystyneet vaihtamaan sujuvasti työvaiheesta toiseen. Sen sijaan, että menisimme tekemään erikseen vain yhden työvaiheen, pystymme toteuttamaan kerralla useamman ja olemaan sitä kautta kustannustehokkaita”, Juntunen toteaa.

3

Olemme ykkösvalinta tuulivoimaperustusten poraukseen

Suvic Oy on energiarakentamiseen ja erityisesti tuulivoimapuistojen urakointiin sekä projektinjohtoon erikoistunut rakennusliike. JIITEE Työt valikoitui urakoitsijaksi ensimmäisen kerran kesällä 2021 Karhunnevakankaan ja Puskakorven työmaille.

“Keskusteltuamme JIITEEn kanssa vakuutuimme heidän toimintatavoistaan sekä tehokkuudestaan”, kuvailee Suvic Oy:n työpäällikkö Aki Bergman yhteistyön alkua.

Bergmanin mukaan JIITEE Työt on suoriutunut erinomaisesti kaikista töistään jokaisessa urakassa:

“Heiltä löytyy rautaisen ammattitaitoinen henkilökunta. JIITEEn porukka on työmaaolosuhteissa motivoituneita ja he hoitavat työnsä ammattitaidolla alusta loppuun työturvallisuutta noudattaen.”

4

Yhteistyötä on tehty useassa urakassa

Koska Bergmanin kokemukset yhteistyöstä JIITEE Töiden kanssa ovat hyvät, hän on myös valmis antamaan suosituksensa:

“Voisin helpostikin suositella JIITEE Töitä eteenpäin. He ovat kustannustehokkaita työmyyriä, joilta hommat onnistuvat. Jos työmaalla ilmaantuu haasteita, JIITEEn porukka kykenee ratkaisemaan haasteet ja ongelmat nopeasti. Heidän kanssaan on helppo toimia ja he pystyvät reagoimaan nopeasti työmaalla ilmentyviin muuttujiin. Myös keskusteluyhteys toimii meidän välillämme.”

JIITEE Työt ja Suvic Oy ovat tehneet yhteistyötä tähän mennessä neljässä urakassa – kahdessa jo valmistuneessa sekä kahdessa meneillään olevassa urakassa.

“JIITEE Työt on heittämällä paras yritys tuulivoimaperustusten poraukseen Suomessa”, Bergman kiteyttää.

Ota yhteyttä:

Olemme valmiina tarttumaan toimeen!

Toteutamme tuulivoimalan perustustöihin liittyen poraukset, injektoinnit, ankkuroinnit sekä jännitystyöt. Kun haluat kallioperustan kestävän, pyydä meidät paikalle.

Katso myös nämä

Kalliorakentaminen

Agnico Eagle Finland Oy

Kittilässä sijaitsee Euroopan suurin kultakaivos, jonka vuotuinen tuotanto on noin 7…

Lue referenssi
Kalliorakentaminen

Keski-Uudenmaan Vesi kuntayhtymä

JIITEE Työt saneerasi yhden tunneliosuuden Keski-Uudenmaan Vesi kuntayhtymän samaan aikaan käytössä…

Lue referenssi
Louhintatyöt

Nordkalk Oy, Paraisten kaivos

Nordkalk Oy:n omistama Paraisten kaivos louhii kalkkikiveä avolouhoksella. Toiminnan laajentuessa JIITEE…

Lue referenssi