JIITEE Työt Oy

Kallioankkurointi

Kallioankkurointi varmistaa rakenteiden ja rakennusten turvallisuuden

Kallioankkurointi tarjoaa vankan tuen rakenteille, joihin kohdistuu merkittävää vetolujuutta. Kallioankkurointi vahvistaa kallio- tai maaperää syvällä sijaitsevien ankkureiden avulla. Ankkurit koostuvat pitkistä, jännitetyistä terästangoista tai -kaapeleista, jotka porataan maahan ja kiinnitetään kallioon  juotosmassan avulla. Kallioankkurointi on tärkeää, jotta maaperä kestää suurten rakenteiden aiheuttaman rasituksen vielä vuosien päästä.

Ankkuroitavia kohteita on esimerkiksi:

Kallioankkurointi, JIITEE Työt

Kallioankkuroinnin työvaiheet pähkinänkuoressa

 1. Kalliotutkimukset ja suunnittelu: Huolelliset pohjatutkimukset ovat ankkurointityön kulmakivi. Siksi aloitamme kallioankkuroinnin maaperätutkimuksella, jolla varmistetaan työn turvallisuus ja määritetään teknisiin ominaisuuksiin liittyviä yksityiskohtia.
 2.  
 3. Poraus: Valmistelutyön jälkeen aloitamme porausvaiheen. Porausmenetelmät valitaan huolellisesti, jotta poraus on tehokasta ja aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä kallioon. Tämä on tärkeää ankkuroinnin luotettavuuden kannalta
 4.  
 5. Injektointi: Tarvittaessa suoritamme injektointiprosessin, jossa vahvistamme reiän seinämiä ja parannamme kallion tiiveyttä.
 6.  
 7. Ankkurin asennus: Kun reikä on valmis, asennamme ankkurin. Tässä vaiheessa on erityisen tärkeää varmistaa, että ankkuri asetetaan oikein ja että kaikki ankkurin osat ovat oikein sijoitettuja ja kiinnitettyjä. Ankkurin asennuksessa käytetään keskittäjiä, joilla varmistetaan ankkurin oikea sijoittelu poratussa reiässä.
 8.  
 9. Juottaminen: Ankkurin asentamisen jälkeen seuraava vaihe on juottaminen, jossa ankkuri kiinnitetään kallioon juotosmassan avulla. Juottamisella varmistetaan, että ankkuri pysyy kiinni tukevasti vuosien ajan.
 10.  
 11. Jännittäminen ja testaus: Lopuksi ankkuri jännitetään määriteltyihin arvoihin ja suoritamme tarvittavat testaukset varmistaaksemme, että ankkuri täyttää kaikki vaatimukset ja on turvallisesti kiinnitetty.
 12.  

Miksi valita JIITEE Työt tekemään ankkurointityöt?

 • Asiantuntemus: Meillä on vuosien kokemus kallioankkuroinnista, jonka ansiosta teemme työt ammattitaitoisesti ja tehokkaasti
 • Laatu ja luotettavuus: Noudatamme tiukkoja laatuvaatimuksia ja turvallisuusstandardeja jokaisessa projektissa.
 • Räätälöidyt ratkaisut: Ymmärrämme, että jokainen projekti on ainutlaatuinen ja löydämme kustannustehokkaat ratkaisut haastaviinkin kohteisiin.

Ota meihin yhteyttä

Jätä meille tarjouspyyntö ja yhteystietosi vapaamuotoisen viestin kera alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun pikimmiten yhteydessä.