JIITEE Työt Oy

Kemiallinen injektointi

Kemiallinen injektointi

Kelmiallinen injektointi tiivistää saumoja ja halkeamia

Kemiallinen injektointi on menetelmä, joka keskittyy betoni- ja kalliorakenteiden sisäiseen vahvistamiseen ja vesitiiviyden parantamiseen. Tätä tekniikka käytetään saumojen ja halkeamien tiivistämiseen rakenteen sisällä estäen vesivuodot niiden kautta.

Kemiallista injektointia käytetään jälki-injektointina kohteissa, joissa halutaan korjata tai ennaltaehkäistä rakenteiden ongelmia estämällä vesivuotoja. Maaperä ja rakenteet elää ja rappeutuvat vuosien mittaan, joten vesivuotoja saattaa ilmentyä joskus vasta jälkikäteen. Tämän takia monenlaiset kohteet, kuten tunnelit ja rakennusten perustukset tarvitsevat kemiallista injektointia lisäämään kallion ja rakenteiden kestävyyttä.

 

Kemiallinen injektio tukkii vesivuodot

Kemiallisessa injektoinnissa kallioon porataan ensin reikä injektioainetta varten. Tämän jälkeen injektioainetta ruiskutetaan kovalla paineella kallioon. Injektioaineet levittyvät kallioon täyttävät halkeamat tasaisesti. 

Kemialliset injektioaineet reagoivat yleensä veden kanssa muodostaen tiivistäviä yhdisteitä. Kemiallisia injektioaineita on erilaisia: Jotkut aineet reagoivat nopeasti tukkien isotkin vuodot nopeasti. Jotkut injektioaineet taas toimivat ennaltaehkäisevästi pysymällä reaktiivisina useita vuosia. 

 

JIITEEltä vankka osaaminen ja laadukas kalusto kemialliseen injektointiin

Suomessa kallion jälki-​injektointia tehdään Ruotsiin ja varsinkin Norjaan verrattuna vielä vähän, mutta meiltä löytyy siihen osaamista – teemme kemialliset ​injektointityöt vankalla ammattitaidolla.

Henkilöstömme ja kalustomme mahdollistavat kallio-​ ja betonirakenteiden injektoinnit ja kohteissa käytämme tarpeen mukaan sekä kemiallisia että sementtipohjaisia injektioaineita. Injektointityön laatu perustuu pitkälti työntekijän kokemukseen, joten kokeneen kumppanin valitseminen on erityisen tärkeää.

Ota meihin yhteyttä

Jätä meille tarjouspyyntö ja yhteystietosi vapaamuotoisen viestin kera alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun pikimmiten yhteydessä.