JIITEE Työt Oy

Betonin injektointi

Betonin injektointi

Betonin injektointia käytetään rakenteiden lujittamiseen sekä vesivuotojen tukkimiseen

Rakennettavassa kalliossa saattaa olla rakoja ja halkeamia, jotka tekevät kalliosta hauraamman. Raoissa on usein myös vettä, joka saattaa aiheuttaa harmia kohteelle. Tämän takia monenlaiset kohteet, kuten sillat, tunnelit ja rakennusten perustukset tarvitsevat betonin injektointia lisäämään kallion ja rakenteiden kestävyyttä.

Betonin injektointia käytetään yleensä esi-injektointina lujittamaan ja tukkimaan vesivuotoja ennen louhimista ja kalliorakentamista. Sen avulla voidaan varmistua siitä, että kallioperä tulee olemaan kestävä ja turvallinen tulevia työvaiheita ja lopputulosta varten.

 

Betonin Injektointi vaatii tarkkuutta ja osaamista

Injektioreikien sijoitteluun ja injektioaineen määrään vaikuttaa kallion rikkonaisuus ja halkeamien sijainnit. Injektointireikiä voidaan sijoittaa useisiin kerroksiin syvälle kallioperään tarpeen mukaan.

Kun injektioreikien paikat ovat tiedossa, aloitetaan poraaminen. Kallioon porattuun reikään asetetaan mansetti, jonka läpi kallioon pumpataan betonia kovalla paineella. Kallioinjektoinnin aikana injektiopaineen seuranta on kriittisen tärkeää. Tarkka paineen hallinta varmistaa, että injektioaineet leviävät tasaisesti ja täyttävät kallion halkeamat tehokkaasti. Tämä vahvistaa kalliota, estää vesivuotoja ja tukee rakenteiden vakautta.

Vaativissa kohteissa sementti ajetaan LOGAC -laitteen läpi. LOGAC tallentaa injektointiin käytetyn ajan, paineen, massamenekin ja suhteutuksen. Laite tallentaa dataa tehdyistä toimista, jolloin tilaaja voi valvoa työn laatua.

 

JIITEE:ltä vankka osaaminen ja laadukas kalusto betonin injektointiin

Suomessa esi-injektointia tehdään Ruotsiin ja varsinkin Norjaan verrattuna vielä vähän, mutta meiltä löytyy siihen osaamista – teemme esi- ​injektointityöt vankalla ammattitaidolla.

Henkilöstömme ja kalustomme mahdollistavat kallio-​ ja betonirakenteiden betonin injektoinnit ja kohteissa käytämme tarpeen mukaan myös kemiallisia injektioaineita ja letkuinjektointia. Injektointityön laatu perustuu pitkälti työntekijän kokemukseen, joten kokeneen kumppanin valitseminen on erityisen tärkeää.

Ota meihin yhteyttä

Jätä meille tarjouspyyntö ja yhteystietosi vapaamuotoisen viestin kera alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun pikimmiten yhteydessä.